Pri nákupe nad 50 €DOPRAVA ZDARMA!

Aký kov na šperkoch si vybrať?

Pridané: 26.06.2019

Pri rozhodovaní o tom, či siahnete po zlatej, alebo striebornej farbe bižutérie by ste mali zvážiť viacero kritérií:

1. VÁŠ FAREBNÝ TYP: 

Ak ste teplý jarný alebo jesenný typ, viac vám pristane farebnosť zlatého kovu.



Naopak chladnejším letným a zimným typom výborne svedčí strieborná kovová farebnosť bižutérie.



Ak ste neutrálny typ, môžete si dovoliť nosiť obe farebnosti a buď ich striedať, alebo dokonca aj kombinovať.

Ak si nieste isté svojim farebným typom, choďte na to intuitívne. Postavte sa pred zrkadlo pri dennom svetle, ideálne nenalíčená. Priložte si k tvári väčší zlatý a strieborný šperk a sama hneď uvidíte, ktorý vám viac pasuje. Ak oba, ste neutrálny typ a môžete šperky striedať podľa aktuálnej nálady.


2. FARBA VAŠEHO OBLEČENIA:

Zlato farbu oblečenia rozžiari a podporí. Najlepšie sa hodí ku teplým a k zemitým farbám.



Striebro farbu oblečenia utlmuje a upokojuje. Krásne sa dopĺňa s chladnými a sýtymi farbami.

Ak chcete kombinovať oba kovy, siahnite po jednoduchšej farebnosti na oblečení, aby ste nepôsobili nezladene a prekombinovane.



3. VÁŠ VEK:

Striktné rozdelenie podľa veku neexistuje, ale častokrát sa stretávame s prípradmi, že po striebornej farebnosti bižutérie siahajú skôr mladšie ročníky a na zlatú farebnosť treba dozrieť. Platí to výraznejšie pri drahých kovoch, kde to úzko súvisí aj s cenou, keďže zlato je drahšie ako striebro a treba naň pomyselne dorásť. Pri bižutérií však nemusíte čakať, kým budete mať 30 rokov a pokojne vyskúšajte zlatú farebnosť aj vo svojom teenagerskom veku. Zlato už dávno nieje staromódne a len pre naše mamy. 


AKO KOVOVÉ ŠPERKY NOSIŤ?

OBĽÚBENÝ KAŽDODENNÝ ŠPERK: Kovová bižutéria je pomerne neutrálna, takže ak siahnete po jednoduchšom kúsku, môžete si ju dovoliť nosiť aj každodenne ku rôznym farbám aj štýlom oblečenia. Takéto kúsky sa môžu stať aj vašim poznávacím znamením a vašou automatickou súčasťou.

VRSTVENE: Ak navrstvíte viac šperkov, dosiahnete wow efekt. Či už to skúsite s náramkami, prsteňmi alebo náhrdelníkmi, pritiahnete pohľady. 

KOMBINÁCIA KOVOV: Pokojne kombinujte zlato so striebrom. Striktné obmedzenia, že sa nosí len jeden kov, už dávno neplatia.

NA VEČER: Zlaté a strieborné šperky dokážu vniesť do outfitov noblesu. Siahnite pokojne aj po výraznejšom kúsku a zažiarte vďaka nemu na večernom podujatí.