Pri nákupe nad 50 €DOPRAVA ZDARMA!

Vieš aké symboly nosíš?

Pridané: 21.08.2018

Symbol - je znak so skrytým obsahom, alebo hlbším významom. Symboly sú okolo nás, existujú od počiatku spoločnosti. Používali ich ľudia v jaskyniach, odkazuje na ne Biblia, v rôznych podobách a významoch pretrvávajú dodnes. Aj v našom e-shope môžete nájsť šperky so symbolickými príveskami alebo v symbolickom tvare. Ešte predtým, ako sa rozhodnete pre svoj vysnívaný šperk, pozrite si jeho význam.

Tiger - je veľmi málo iných druhov zvierat, ktoré by boli charizmatickejšie ako je tiger. Je symbolom odvahy, sily a elegancie. Tiež symbolizuje silu a ochranu.

Slon - tento zvierací symbol šťastia veľmi pravdepodobne pochádza z hinduizmu alebo budhizmu. Ak chcete podporiť vo svojom živote šťastie, priateľstvo a lásku tak tento symbol je stvorený pre vás.

Kôň - symbolizuje chuť do života. Majiteľovi prináša rešpekt, úctu a popularitu. Pomáha rozvíjať a úspešne realizovať plány, projekty. Zároveň chráni pred žiarlivosťou a neprajníkmi.






Motýľ - patrí medzi najkrajšie tvory prírody. Od dávnych čias sa im preto pripisujú rôzne vlastnosti. Pre väčšinu národov a kultúr je symbolom rastu, zmeny a transformácie. Často je zobrazovaný aj ako symbol radosti, hravosti a ľahkosti. Ako šperk je výborný najmä pri zmenách, či novej etape v živote.

Lienka - drobný hmyz s veselými čiernymi bodkami nepozná strach. Bez rozpakov poletuje okolo ľudí, sadá si na nich. Lienku veľa ľudí považuje za zvestovateľa šťastia práve pre jej milý vzhľad. Plameniak - je sym­bo­lom mla­dosti, krásy a leta. Tiež symbolizuje dlhovekosť a radosť.

Plameniaky sú očarujúce a nezameniteľné. Sú ideálne pre dni nabité energiou a pozitivitou.

Kotva - bola symbolom skúsených námorníkov. V dnešnej dobe je symbolom nádeje a lásky. Tradične symbolizuje obchodné úspechy, silu, odvahu a odhodlanosť. Ak si žena, v ktorej rebríčku hodnôt dominujú tieto hodnoty, šperky so symbolom kotvy sú určené práve pre Teba. Šperky s kotvou ukážu tvojmu okoliu, že si v harmónii sama so sebou a zakladáš si na hodnotách, ktorým veríš.

Srdce - je v mnohých kultúrach rozšírený symbol, ktorý môže označovať lásku a všetko možné s ňou spojené. Mnohí z nás nedokážu bez lásky existovať. Šperky so srdiečkami sú určené pre romantické tipy. Je perfektný aj ako darček pre milovanú osobu.

Štvorlístok - štvorica lístkov symbolizuje 4 živly a to: vodu, oheň, zem a vzduch. Symbolizuje tiež 4 ročné obdobia a zároveň ešte vieru, nádej, lásku a samozrejme šťastie. To sa ale dostaví iba v prípade, keď človek štvorlístok dostane od niekoho darom.

Strom života - strom života je podľa viacerých moderných interpretácií symbolom jednoty a vzájomnej prepojenosti všetkého stvorenia. V tom spočíva jeho podstata a význam. Šperky s touto symbolikou prenášajú na svojho nositeľa silu, podpopodporujú jeho energiu, a prinášajú šťastie.

Trojuholník - spája sa s číslom tri. Má skôr kresťanský význam a symbolizuje Svätú trojicu, ale aj nasmerovanie a silu. Ak jeho špička smeruje nadol, stvárňuje ženský princíp (jin), naopak, ak je špičkou nahor vyjadruje plameň, a teda mužský oheň (jang).

Kruh - je symbolom, ktorý nemá začiatok ani koniec. Práve preto stvárňuje dokonalosť, celistvosť a večnosť. Je považovaný aj za symbol bohatstva, a to nielen materiálneho, ale aj vnútorného. Z hľadiska mužských a ženských princípov predstavuje symbol ženskosti, ženskej energie, ducha a sily.

Blesk - vyjadruje koniec starej etapy a začiatok novej. Symbol rýchlej zmeny a posunu udalostí. Aktivuje nové alebo hlboko ukryté energie. Znamená prudkú zmenu, posun udalostí.

Kvapka - alebo slza, predstavuje symbol vnútorného „dažďa“ a vnútornej očisty. Okrem toho symbolizuje aj plodnosť a hojnosť.

Kvet - symbol jari a je vyjadrením pominuteľnej povahy života, symbolom krásy a večnej obnovy života, ale aj jeho pominuteľnosti.

Z našej ponuky si môžete vybrať šperky so symbolmi, ktoré majú pre vás kultúrny význam, osobitnú silu alebo sa stotožňujú s vašim myslením. Niektoré symboly nám prinášajú silnú pozitívnu alebo ochrannú energiu, tak to teda smelo využite. Ak Vás naše šperky zaujali, môžete si ich zakúpiť v našom e-shope. Ozdobte sa krásnymi šperkami z našej hojnej kolekcie!